Jouw stem is een uniek en zeer persoonlijk instrument dat zicht geeft op jouw binnenwereld. Bij stembevrijding geef je met eenvoudige klanken expressie aan wat er in je leeft. Jezelf zo te uiten maakt je een vrijer mens. Het helpt je om je ruimte in te nemen, de handrem eraf te halen en moedige stappen te zetten, zowel privé als in je werk. Wil je meer weten, klik dan hier.

Stembevrijding kun je inzetten voor tal van zaken die betrekking hebben op persoonlijke groei, zowel in je prive-leven als in je werk. Stembevrijding helpt:

 • Als je wilt groeien in zelfvertrouwen.
 • Als je weet dat er meer in je zit dan je nu realiseert.
 • Als je meer van jezelf wilt laten horen op je werk, in je relatie of binnen je familie.
 • Als je op een kruispunt staat en niet weet welke kant je op zult gaan.
 • Als je voluit wilt leven in plaats van te leven met de handrem erop.
 • Als je voelt dat er een blokkade in je zit waar je met praten niet bij komt.
 • Als je je talent/ je bestemming in het leven wilt ontdekken
 • Als je een verlies hebt ervaren en met onverwerkte emoties zit

Stembevrijding zorgt er voor dat jij je vrijer voelt als mens en dat je ervaart dat je er toe doet. Dit zorgt oa voor:

 • De moed om voor jezelf te kiezen en spannende stappen te zetten
 • Een liefdevolle kijk op jezelf en de wereld
 • Gevoel van bestaansrecht
 • Zelfvertrouwen en eigenwaarde
 • Je kunnen ontspannen in wie je bent
 • Levensvreugde en plezier
 • Ervaring van verbondenheid
 • Zelfbewustzijn
 • Ruimte en vrijheid

Ja hoor, iedereen kan meedoen. We werken niet met zangtechnieken, noten of repertoire en zoals een Afrikaans gezegde zegt: “Als je kan praten, dan kun je ook zingen!”

Nee, zangervaring is niet nodig, iedereen kan meedoen.

Nee, het is veel breder dan dat. Stembevrijding geeft letterlijk ruimte en ontspanning in je stem maar het is veel breder dan dat. Zie bij vraag 2 waar je stembevrijding allemaal bij in kunt zetten.

Ja dat kan. Je kunt bij ons allebei ook terecht voor individuele coaching waarin we stembevrijding gebruiken. Als je twijfelt wat het beste bij je past kun je altijd even contact op nemen.

Onze groepen voor de workshops en trainingen bestaan uit minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers.

Bij stembevrijding gaat het niet over woorden. Door het maken van eenvoudige klanken kom je op diepere lagen van jezelf. De meeste mensen ervaren het als een snelweg naar hun gevoel. Als je merkt dat je nog blokkades in jezelf ervaart of weet dat er nog meer vreugde en vrijheid mogelijk is dan kan stembevrijding je daar zeker bij helpen.

Nee, dat hoeft niet. De kennismakingsworkshop “Verken je Stem” is bedoeld om kennis te maken met ons en met stembevrijding. Als je al weet dat je graag iets met stembevrijding wilt doen kun je ook meteen meedoen aan de dagworkshop “Jouw Stem Leeft”. Voor de training “Voluit Leven” raden we wel sterk aan om eerst een andere workshop bij ons te volgen. Als je twijfelt kun je altijd even contact met ons opnemen. Dan kijken we wat het beste voor jou past.

Ja, die zijn er. Zowel op de dagworkshop “Jouw Stem Leeft” als op de training “Voluit Leven” is een vervolgaanbod. Ook zijn er terugkomochtenden als je eenmaal aan onze training mee hebt gedaan.

Nee, het is een fysieke manier van werken waarbij het voelen van je lichaam de basis is.

Er zijn geen fysieke belemmeringen om mee te kunnen doen. Ook niet als je vaak last hebt van je keel. Sterker nog, het vinden van je eigen, natuurlijke stem kan vaak voor verlichting van je keelpijn zorgen.

Stembevrijding is een krachtige manier om te gaan voelen wat er in jou leeft en wat er in jou tot uitdrukking wil komen. Dus ja, juist als je even niet weet wat je wilt, kan stembevrijding je helpen om daar meer duidelijkheid in te krijgen.

Ja, bij stembevrijding ontdek je je eigen natuurlijke geluid en krijg je daar ook vertrouwen in.

Ja, stembevrijding helpt je om je ruimte in te nemen en in elke situatie vanuit de verbinding met jezelf te spreken en je eigen verhaal te vertellen.

Stembevrijding helpt je om vanuit de verbinding met jezelf te gaan spreken. Dit zorgt er voor dat wat je zegt waarachtig is en krachtiger overkomt. Met als resultaat dat mensen naar je willen luisteren.

Er zijn geen beperkingen om mee te kunnen doen aan onze workshops en trainingen. Fysiek niet maar ook bijvoorbeeld qua energieniveau niet. Iedereen is welkom en overal is een mouw aan te passen.

Voor stembevrijding is het contact met je lichaam het uitgangspunt. Daarvoor gebruiken wij fysieke oefeningen en we gaan ook regelmatig even vrij dansen. Om uit ons hoofd te komen en in contact met ons lichaam. Iedereen kan hieraan meedoen en als je (fysieke) beperkingen ervaart dan kunnen we altijd kijken hoe we dit op kunnen lossen.

Load More