Portret Paula

“Evert en Avelien nemen je mee in een wonderbaarlijke Levenskunstreis waarbij stem- en dansexpressie de instrumenten zijn. Ze weten mij te inspireren, motiveren en uit te dagen waar nodig. Ik kwam weer in contact met diepe lagen van mezelf. Maar ik heb er zoveel meer geleerd. ‘De Wereld In’, heeft me ondersteund in het opzetten van mijn praktijk “Mijn Herberg van de Ziel”. Daarbij heb ik geleerd om de dingen zich stap voor stap, organisch te laten ontvouwen. Door de trainingen en de begeleiding heb ik praktische stappen gezet en vooral vertrouwen in mezelf en in het proces gevonden. Het is heerlijk om in hun bedding levenslessen op te doen en het zingen en dansen wil ik niet meer missen.”
Paula Benthem (deelnemer ‘De Wereld In’)

Portret Lilian

“Tijdens mijn burnout nam ik deel aan de workshop Ik en de Ander. Op zoek naar mijn eigen kracht was ik benieuwd wat het gebruik van mijn stem hierin zou kunnen toevoegen. Tijdens de dag deden we allerlei oefeningen in tweetallen, en werd ik door de trainers uitgedaagd om meer voor mezelf te gaan staan, mijn eigen stemgeluid te laten horen. Verbazingwekkend hoeveel kracht er vervolgens vrijkwam. Ongekend, ik kan het gevoel nog steeds oproepen en opnieuw beleven. Een verrassende en zeer welkome ervaring, precies wat ik op dat moment nodig had. Inmiddels ligt mijn burnout achter me en kijk ik dankbaar terug op deze ervaring.”
Lilian (deelnemer ‘Ik en de Ander’)

“Voluit Leven is de meest krachtige training die ik ooit gevolgd heb! Ik voel me wakker geschud en heb mijn blokkades opgeruimd. In de slotfase van mijn burnout was dit precies wat ik nodig had. Ik hervond mijn kracht, heb geleerd om mijn eigen ruimte meer in te nemen en mezelf te laten horen en zien. Juist het werken met de stem was voor mij bijzonder waardevol en grensverleggend. Ik pluk er nog elke dag de vruchten van!”
Joyce Strijker (deelnemer ‘Voluit Leven’)

Portret Jessica

“Stembevrijding is een ingang tot wat zich in mijn lijf bevindt en afspeelt. Ik heb het verschil geleerd tussen bewust een geluid maken en onbewust een geluid laten komen. Daarin heb ik mijn kwetsbaarheid durven laten zien en heb ik ervaren waar mijn schaamte over gaat. En ja, het bevrijdt inderdaad.”
Jessica Scholte (deelnemer ‘Jouw Stem Leeft’)

Portret Corien Karssen

“Voor mij is stembevrijding een hele directe manier om in contact te komen met je gevoel en de beperkingen van het uiten daarvan. Juist als je geen woorden hebt, of moeite hebt die te vinden is via geluid/stem en dans een hele goeie manier om dieper ermee in contact te komen. Mijn grootste opbrengst van het weekend is dat ik minder bang ben om mijn verlangen naar verbinding te uiten en ik meer in verbinding ben met mezelf.”
Corien Karssen (deelnemer weekend ‘Zing en Dans je Vrij’)

Portret Simone Weert

“Voordat ik deelnam aan Voluit Leven had ik last van negatieve gedachten. Ik stelde mijzelf in dienst van het gezin, maar vergat mijzelf daarbij. Het voelde alsof ik leefde met de handrem erop, terwijl ik wist dat er meer in mij zat. Er over praten hielp wel, maar niet genoeg. Ik voelde dat ik echt in beweging moest komen.

In de groep van Voluit Leven kon ik, op een voor mij nieuwe manier, mijzelf laten horen. Bij stembevrijding kun je je gewoon niet verstoppen! De afwisseling tussen je stem laten horen, dans en meditatie gaven nieuwe inzichten. Je stapt echt even uit je comfortzone, maar omdat iedereen in de groep dat doet, is er verbondenheid en vertrouwen.

Na anderhalf jaar merk ik nog steeds de impact van Voluit Leven. Het is voor mij echt een groeistap geweest van waaruit weer nieuwe dingen zijn ontstaan. Ik heb nauwelijks meer negatieve gedachten en kan beter mijn eigen grenzen aangeven. Ik heb een helderder beeld van wat ik wil. Zo heb ik onlangs besloten om voor mijzelf te gaan beginnen als Virtual Assistant, hierbij ondersteun ik ondernemers in hun groei.”
www.simoneweert.nl

Simone Weert (deelnemer ‘Voluit leven’)

Portret Tanco

“Wonderbaarlijk hoe het gebruik van mijn eigen stem me zo dicht bij mezelf kon brengen. Zonder analyse en spitten kwam ik tot de kern.”
Tanco de la Rie (deelnemer ‘Voluit Leven’)

Portret Henk Huizingh

“Normaliter ben ik redelijk introvert en teruggetrokken, zo van ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Ik heb al langer de behoefte om dingen in mijn leven te veranderen en ik merk dat mijn verlangen daarin groter is dan de angsten die me tegen houden. Ik vond het behoorlijk spannend, maar voelde me snel op m’n gemak. Ik heb veel van mijn onzekerheid, frustraties, schaamte en verdriet eruit geschreeuwd, gedanst en gezongen. Dat laatste was wel heel bijzonder. Nog nooit heb ik mijn stem zó gehoord. Zo krachtig, zo zuiver en luid. Iedereen liet op zijn eigen manier en naar eigen behoefte zichzelf horen en zien. Je moet niets, maar mag helemaal jezelf zijn. Het voelde als een enorme bevrijding.

De begeleiding daarin door de trainers is van hoog niveau. De persoonlijke benadering zeer respect- en liefdevol, zonder dat het te klef of zweverig wordt. Ik ben een flink stuk dichter bij mijn innerlijk gekomen. Durf meer mezelf te zijn, me laten zien en horen en meer zelf de regie in mijn leven te pakken. Al met al een bevrijdende ervaring. Het bevalt zo goed dat ik binnenkort verder ga met de meerdaagse training ‘Voluit Leven’.”
Henk Huizingh (deelnemer ‘Jouw stem leeft’)

Portret Liesbeth

“Stembevrijding heeft mij de mogelijkheid gegeven om me vrijer te voelen. De jas van terughoudendheid om me te uiten heb ik uit kunnen doen. Daarna mocht ik schijnen in het volle licht. Met alle kracht en kwetsbaarheid die daarbij hoorde werd ik gehoord en gezien. En kon ik zingen vanuit ruimte en met vreugde. Dank!”
Liesbeth van der Hoek (deelnemer ‘Jouw stem leeft’)

Portret Elsbeth Penninga

“Wow wát een power is er in mij wakker geworden met stembevrijding, naast zoveel andere levenskwaliteiten. De grootsheid in mij spant de kroon. Die heeft zich duidelijk aangediend. Ik voel dat ik die uit te dragen heb in mijn leven om mezelf en de ander daarmee te dienen, in welke vorm dan ook.”
Elsbeth Penninga (deelnemer ‘Voluit Leven’)