Afbeelding bij evenement
Datum: vrijdag 29 november 2019, van 10:00 tot 17:00
Deelnemers: minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers
Kosten: €125,00
Locatie: Centrum Opthoff, Villenbraken 10A, Sint Oedenrode


Let op dit maal is deze workshop in Sint Oedenrode.

  • Verlang jij er naar om meer je eigen ruimte in te nemen?
  • Om meer vanuit jouw eigenheid in het leven te staan?
  • Te leven zonder het gevoel te hebben dat de handrem erop zit?
  • Jezelf vrijer te uiten en daarover minder onzeker te zijn?
  • Wil jij jouw volle potentieel aanboren?

Dan is de dagworkshop ‘Jouw Stem Leeft!’ echt iets voor jou!

‘Ik hervond mijn moed die ik diep had weggestopt. Een ervaring om te koesteren!’Ralph

Portret Jessica

“Stembevrijding is een ingang tot wat zich in mijn lijf bevindt en afspeelt. Ik heb het verschil geleerd tussen bewust een geluid maken en onbewust een geluid laten komen. Daarin heb ik mijn kwetsbaarheid durven laten zien en heb ik ervaren waar mijn schaamte over gaat. En ja, het bevrijdt inderdaad.”
Jessica Scholte (deelnemer ‘Jouw Stem Leeft’)

Aanpak
Je stem verkennen in een veilige sfeer in een kleine groep is een geweldige beleving. Het gaat niet om techniek, prestaties of ingewikkeldheden. De kracht zit in de eenvoud. Om mee te kunnen doen hoef je dan ook niet te kunnen zingen of een geoefende stem hebben. We doen eenvoudige bewegings- en ademhalinsoefeningen. Door oefeningen te doen met klanken en geluiden stemmen we spelenderwijs op onszelf en elkaar af. Dat schept een band en biedt de gelegenheid om dichter bij jezelf te komen, bij je verlangens en bij datgene wat je weerhoudt om te doen wat je wil.

Stembevrijding gaat niet per definitie over zingen. Het gaat over jezelf bevrijden van dat wat jou gevangen houdt met je stem als instrument. Iedere keer dat je jezelf inhoudt, je woorden of je emoties inslikt, geef je jezelf onbewust de boodschap dat je er niet helemaal mag zijn. In deze dag nodigen we je uit om expressie te geven aan precies dat wat er in jou leeft, om zowel je kracht als je kwetsbaarheid te verwelkomen en niets af te wijzen. Dat zijn we niet gewend en is voor veel mensen spannend. Juist daardoor is het gevoel van opluchting en de ruimte die het geeft zo groot. Bovendien werkt het enorm verbindend want gezien en gehoord worden in wie we werkelijk zijn is een universeel verlangen dat iedereen herkent.

Onze aanpak is laagdrempelig en uitnodigend. We combineren diepgang met lichtheid. Wij creëren een veilige ruimte waarin je mag zijn, experimenteren, spelen en plezier met elkaar kunt beleven. Een inspirerend en mooi proces.

Portret Liesbeth

“Stembevrijding heeft mij de mogelijkheid gegeven om me vrijer te voelen. De jas van terughoudendheid om me te uiten heb ik uit kunnen doen. Daarna mocht ik schijnen in het volle licht. Met alle kracht en kwetsbaarheid die daarbij hoorde werd ik gehoord en gezien. En kon ik zingen vanuit ruimte en met vreugde. Dank!”
Liesbeth van der Hoek (deelnemer ‘Jouw stem leeft’)

Wat deze dag je oplevert
Je ontdekt waar jouw levensenergie stroomt en komt in contact met je gevoel. Je zult ervaren waar je toe in staat bent en vanuit vrijheid je eigen ruimte innemen. Als je de uitdaging aangaat, zul je verrast zijn door je eigen kracht en moedige stappen zetten die nog lang door zullen werken. Een cadeau voor jezelf!

  • Toegang tot je eigen levenslust en vitaliteit;
  • Je ben je bewust van wat jou tegenhoudt en zet daar stappen in;
  • Je (her)ontdekt je volle potentieel;
  • Je ervaart hoe bevrijdend het is om je eigen ruimte in te nemen;
  • Je leert hoe het is om voor jezelf te gaan staan.

Portret Henk Huizingh

“Normaliter ben ik redelijk introvert en teruggetrokken, zo van ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Ik heb al langer de behoefte om dingen in mijn leven te veranderen en ik merk dat mijn verlangen daarin groter is dan de angsten die me tegen houden. Ik vond het behoorlijk spannend, maar voelde me snel op m’n gemak. Ik heb veel van mijn onzekerheid, frustraties, schaamte en verdriet eruit geschreeuwd, gedanst en gezongen. Dat laatste was wel heel bijzonder. Nog nooit heb ik mijn stem zó gehoord. Zo krachtig, zo zuiver en luid. Iedereen liet op zijn eigen manier en naar eigen behoefte zichzelf horen en zien. Je moet niets, maar mag helemaal jezelf zijn. Het voelde als een enorme bevrijding.

De begeleiding daarin door de trainers is van hoog niveau. De persoonlijke benadering zeer respect- en liefdevol, zonder dat het te klef of zweverig wordt. Ik ben een flink stuk dichter bij mijn innerlijk gekomen. Durf meer mezelf te zijn, me laten zien en horen en meer zelf de regie in mijn leven te pakken. Al met al een bevrijdende ervaring. Het bevalt zo goed dat ik binnenkort verder ga met de meerdaagse training ‘Voluit Leven’.”
Henk Huizingh (deelnemer ‘Jouw stem leeft’)


Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.


Eerstvolgende activiteiten:

activiteit thumbnail

Een dagworkshop om expressie te geven aan wat er in je leeft. Je ruimte innemen en jezelf laten zien en horen.