Afbeelding bij evenement
Datum: zaterdag 2 november 2019
Deelnemers: minimaal 6 deelnemers
Kosten: €125,00
Locatie: De Witte Schuit, Timpweg 3, Groningen


‘Indrukwekkend hoeveel contact en nabijheid er ontstaat als ik mezelf in alle openheid laat zien en horen.’Hildegard Sarrazin (deelnemer Ik en de Ander)

Ieder mens verlangt naar verbinding. En tegelijkertijd is echt contact aangaan misschien wel het meest spannende wat er is. Om jezelf te laten zien en horen in wie je werkelijk bent. Omdat je niet weet wat er dan gaat gebeuren. Dus hoe groot je verlangen naar verbinding ook is, de angst om afgewezen te worden is vaak nog groter.

Dans en stem in contact

In onze dagworkshop Jouw Stem Leeft! staat het individu en zijn of haar zingen centraal. In deze verdiepingsdag gaan we een stap verder en staat het thema verbinding centraal. Door middel van dans en stem ga je spelenderwijs ontdekken wat er met jou gebeurt als je in contact treedt. In de ontmoeting met de ander kom je van alles van jezelf en van de ander tegen. Je zult ervaren wat jouw rol in het contact is en hoe je jezelf kunt openen voor het daadwerkelijk ont-moeten van de ander. Ons lichaam en onze stem vormen daarin een prachtige ingang.

‘In echt contact ervaart een mens bestaansrecht, dat geeft ruimte tot groeien en stralen.’

Voor wie
 • Wil je graag meer betekenis geven aan je relaties?
 • Vind je het lastig om je kwetsbaar op te stellen?
 • Heb je er moeite mee om je grenzen aan te geven?
 • Vind je het spannend om (nieuwe) mensen te ontmoeten?
 • Voel je je onhandig in contact?
 • Ben je bang voor afwijzing?
 • Heb je vaak het gevoel dat je anders bent dan anderen?

Portret Lilian

“Tijdens mijn burnout nam ik deel aan de workshop Ik en de Ander. Op zoek naar mijn eigen kracht was ik benieuwd wat het gebruik van mijn stem hierin zou kunnen toevoegen. Tijdens de dag deden we allerlei oefeningen in tweetallen, en werd ik door de trainers uitgedaagd om meer voor mezelf te gaan staan, mijn eigen stemgeluid te laten horen. Verbazingwekkend hoeveel kracht er vervolgens vrijkwam. Ongekend, ik kan het gevoel nog steeds oproepen en opnieuw beleven. Een verrassende en zeer welkome ervaring, precies wat ik op dat moment nodig had. Inmiddels ligt mijn burnout achter me en kijk ik dankbaar terug op deze ervaring.”
Lilian (deelnemer ‘Ik en de Ander’)

Een boeiende ontdekkingsreis

In het contact met anderen hebben velen van ons ‘trucjes’ aangeleerd. We zetten een masker op en doen onszelf zelfverzekerder voor dan we zijn of we maken ons juist heel klein en onzichtbaar. Hiermee proberen we het ongemak weg te nemen. Dat lukt vaak maar gedeeltelijk en de leegte van alleen-zijn blijft.
Hoe maak je dan werkelijk contact? De poort naar de verbinding zit juist in het voelen van je angst en ongemak. Jezelf toestaan dat je het spannend mag vinden en dat je niet hoeft te weten wat de uitkomst van de ontmoeting zal zijn. Tijdens deze dag ga je hier spelenderwijs ontdekkingen in doen en nieuwe verrassende stappen zetten.

Jouw resultaat
 • Je voelt je vrijer in de ontmoeting met andere mensen
 • Je relaties verdiepen zich
 • Je geeft eerder je grenzen aan
 • Je hebt meer lef om de verbinding met de ander aan te gaan
 • Je laat mensen dichterbij komen en deelt wat je bezighoudt
 • Je spreekt je makkelijker uit
Meedoen

Ik en de Ander is een verdiepende workshop met relatie als thema. Het is fijn als je al ervaring hebt opgedaan met stembevrijding of een andere vorm van stemexpressie, maar dit hoeft niet. Als je twijfelt of deze dag voor jou geschikt is, neem dan contact met ons op!


Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.


Eerstvolgende activiteiten:

activiteit thumbnail

Een dagworkshop om expressie te geven aan wat er in je leeft. Je ruimte innemen en jezelf laten zien en horen.