Afbeelding bij evenement
Datum: woensdag 17 juli 2019, van 09:00 tot 13:00
Deelnemers: minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers
Kosten: €895,00 (Je kunt ook in 3 termijnen van ieder €305,00 betalen. Prijzen voor bedrijven en instellingen op aanvraag.)
Locatie: Studio De Vrije Ruimte, Timpweg 3, Groningen


In het najaar van 2019 start deze training weer. Steeds op vrijdagochtenden van 9:00 tot 13:00 uur. We starten op 13/9, daarna 27/9, 11/10, 25/10, 8/11, 22/11, en we ronden af op 6 december 2019.

De Wereld In! is een vervolgtraining van 7 ochtenden die speciaal ontwikkeld is voor iedereen die heeft meegedaan aan Voluit Leven! Deelname is ook mogelijk als je ruime ervaring hebt met stembevrijding of stemexpressie.

‘Door de stembevrijding voel ik me letterlijk vrijer. Ik heb meer de regie gekregen over mijn eigen leven en ben zachter en milder geworden voor mezelf.’Anneke

Bij De Wereld In! ligt de focus op het zetten van concrete en moedige stappen in leven en werk. Zodat jij niet alleen binnen de setting van een groepsproces maar ook daarbuiten je ruimte inneemt en gaat staan voor wie je bent en wat je wilt! Je eigen weg kiezen en een pro-actieve houding ontwikkelen. Mogelijkheden zien en grenzen verleggen door te doen.

Waar Voluit Leven! vooral gaat over jouw ontdekkingstocht als individu zullen we bij De wereld in! veel aandacht besteden aan jouw verbinding met de wereld om je heen. Hoe neem je je plek in. Dat blijkt vaak nog een hele kunst. Jij kunt veranderen maar je omgeving verandert niet mee. Dus hoe doe je dat, jezelf zijn in verbinding met een ander? Waar houd je je nog in? Wanneer ga je uit contact? Maar ook op de werkvloer: hoe kun jij je talent inzetten in je werk? Op welke manier kun jij jezelf kenbaar maken, en vanuit bezieling je werk vorm geven? Dat zijn onderwerpen die aan bod komen tijdens deze training.

We reiken je een uitdagend programma aan waarin we je opnieuw zullen aansporen om moedige stappen te zetten. Een aantal uitgangspunten zijn hetzelfde. We gaan verder met het doorbreken van oude patronen en afweermechanismen en we zetten stevig in op het verder exploreren van jouw talent. In Voluit Leven! heb je meer bewustzijn gekregen op wie je bent en wat je wilt. In deze training ligt de focus op het naar buiten treden vanuit jouw eigenheid en het creëren van je eigen mogelijkheden.

Voor wie

 • Je hebt deelgenomen aan Voluit Leven! of op andere wijze ruime ervaring opgedaan met stembevrijding of stemexpressie.
 • Dit heeft dingen in beweging gezet maar je bent hier nog niet klaar mee. Je verlangt naar een volgende stap.
 • Je wilt de stappen die je hebt gezet in Voluit Leven! meer integreren in je dagelijkse leven.
 • Je hebt er nog moeite mee om jezelf te zijn in relatie met anderen, zoals je familie, vrienden of collega’s.
 • Je wilt je talent meer in gaan zetten in je werk.
 • Je wilt meer naar buiten treden met je eigen inzichten en ervaringen.
 • Je wilt vanuit bezieling je eigen leven creëren.

Portret Paula

“Evert en Avelien nemen je mee in een wonderbaarlijke Levenskunstreis waarbij stem- en dansexpressie de instrumenten zijn. Ze weten mij te inspireren, motiveren en uit te dagen waar nodig. Ik kwam weer in contact met diepe lagen van mezelf. Maar ik heb er zoveel meer geleerd. ‘De Wereld In’, heeft me ondersteund in het opzetten van mijn praktijk “Mijn Herberg van de Ziel”. Daarbij heb ik geleerd om de dingen zich stap voor stap, organisch te laten ontvouwen. Door de trainingen en de begeleiding heb ik praktische stappen gezet en vooral vertrouwen in mezelf en in het proces gevonden. Het is heerlijk om in hun bedding levenslessen op te doen en het zingen en dansen wil ik niet meer missen.”
Paula Benthem (deelnemer ‘De Wereld In’)

Aanpak
In zeven bijeenkomsten maak je in een veilige sfeer en onder deskundige begeleiding een ontdekkingsreis die uitnodigt tot het zetten van nieuwe stappen in je leven. Het programma is opnieuw opgebouwd aan de hand van de zeven thema’s van de Latifa. We werken ook weer met een ervaringsgerichte aanpak en zetten stemexpressie, lichaamswerk en geleide meditaties als instrumenten in. Het geheel vormt een krachtige basis voor duurzame verandering. We combineren diepgang met lichtheid. Samen leren en plezier beleven.

‘De grootste opbrengst is dat ik me nu vrij voel om 100% mezelf te zijn, altijd. Als je echt vastgeroeste patronen wilt loslaten in een veilige groep dan is dit het beste wat je voor jezelf kunt doen.’Margreet

Jouw resultaat

 • Je kent je eigen waarde en je hoeft anderen niet meer te overtuigen of je te bewijzen.
 • Je leeft vanuit vertrouwen en bent jezelf.
 • Je voelt je vrijer in je contact met andere mensen.
 • Je integreert je kwetsbaarheid en je kracht.
 • Je neemt verantwoordelijkheid voor wat jij wilt en weet.
 • Je creëert je eigen leven vanuit liefde en vrijheid.
 • Je kent je talent en vertrouwt op je eigen ingevingen en intuïtie.
 • Je doorbreekt hardnekkige patronen en laat los wat jou niet meer dient.
 • Je leeft toekomstgericht, maakt moedige keuzes en slaat nieuwe wegen in.

Wat je krijgt

 • Zeven groepsbijeenkomsten (dagdelen).
 • Opdrachten voor reflectie en integratie van het geleerde.
 • Samenwerking met een buddie
 • Individuele feedback op je vorderingen.
 • Individuele sessie met een van de trainers.

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.


Eerstvolgende activiteiten:

activiteit thumbnail

Een dagworkshop om expressie te geven aan wat er in je leeft. Je ruimte innemen en jezelf laten zien en horen.

activiteit thumbnail

Een dagworkshop om expressie te geven aan wat er in je leeft. Je ruimte innemen en jezelf laten zien en horen.

activiteit thumbnail

Een laagdrempelige kennismakingsworkshop waarin je ontdekt wat stembevrijding is en hoe wij werken.